Het verwijderen van Exchange 2007 - Fout met Public Folder Replica

door Andy Grogan op 3 december 2008 · 4 reacties

in Exchange 2007 (General) , Exchange 2007 (installatie) , Exchange 2007 (Openbare mappen)

Ik heb gewerkt op de Exchange-server in een lab voor een tijdje, en vandaag heb ik besloten dat ik wilde neem mijn testen van een stap verder, die betrokken zijn het verwijderen van mijn huidige, zeer eenvoudige installatie van Exchange 2007 van de server Ik heb gewerkt met.

Voordat ik liep de Exchange 2007 Setup nut verwijderde ik al mijn 1000 Exchange mailboxen van de OU dat ik opstelling in mijn testlab met het volgende commando:

  Get-Mailbox -OrganizationalUnit "Infrastructure.local / Exchange-gebruikers" -ResultSize Unlimited | Remove-Mailbox 

Vervolgens heb ik uitgeschakeld de Administrators-accounts mailbox met het volgende commando:

  disable-mailbox administrator 

Vervolgens heb ik verwijderd van de instantie van het Offline Outlook-adresboek dat ik had gebruikt in het ESM, samen met de extra Exchange databases en opslag groepen, omdat ik niet met behulp van een connectors Ik hoefde niet te vinden of te verwijderen van deze waren geweest.

Het was op dit punt dat ik dacht dat ik zou Exchange verwijderen van de server, dus ging ik naar "Add Remove Programs" in het Configuratiescherm en geselecteerde Exchange 2007 en vervolgens op Verwijderen.

De setup-proces begon, en zoals verwacht uitgevoerd zijn eerste inspectie van de vraag of de Exchange installatie geschikt was voor het verwijderen - maar bij het controleren van de rol Mailbox setup is mislukt met de volgende foutmelding;

  Mailbox Role Vereisten

 Mislukt

 Fout:

 Uninstall kan niet verder.  Database 'Public Folder Database': De openbare map opgegeven database bevat de map replica's.  Voor het verwijderen van de openbare map databank, verwijder de mappen of verplaats de replica naar een andere map databank publiek.
 Aanbevolen Action: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=30939&l=EN&v=ExBPA.3&id=b6e3b32a-8848-46cb-9567-72288ac15f60 

Ik dacht ok, geen management interface in deze versie van Exchange voor openbare mappen, zodat er een management interface commando moet zijn, dat zal werken, dus ik opende mijn trouwe vriend Google en deed een onderzoek en vond de volgende opdrachten:

  Get-PublicFolder -server XEON "\" -Recurse -ResultSize: Onbeperkt | Verwijder-PublicFolder -server XEON -Recurse -ErrorAction: SilentlyContinue

 Get-PublicFolder -Server XEON "\ Non_Ipm_Subtree" -Recurse -ResultSize: Onbeperkt | Verwijder-PublicFolder -Server XEON -Recurse -ErrorAction: SilentlyContinue 

Beide commando's leek te draaien prima (uiteraard kan ik geen specifieke verwerking van fouten als gevolg van de "SilentlyContinue" schakelaar te zien) - maar toen ik terug naar Exchange verwijderen Ik liep in precies dezelfde foutmelding.

Ik vermoed dat misschien een aantal replica's werden gemist door de Directie Command - maar ik was een tekort aan tijd en echt nodig is om de Exchange-installatie uit de machine te verwijderen, zodat dacht ik - misschien kon ik gewoon verwijderen van de verwijzing naar de openbare map van Active Directory .

Dus ik brak mijn trouwe kopie van ADSI Edit ( die kan worden gedownload van hier ) en genavigeerd naar de volgende vermelding:

  CN = Map hiërarchieën, CN = Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT), CN = Administrative Groups, CN =, CN = Microsoft Exchange, CN = Services, CN = Configuration, DC =, DC = 

Voor visuele referentie kan het volgende in ADSI bewerken kijk:

ADSI-27

Toen ik deze sleutel gekozen voor de rechterhand ruit van ADSI Edit veranderd naar de volgende waarde te geven:

ADSI-272

Ik Right klikte op die waarde en dan koos "Verwijderen" uit het contextmenu.

Vervolgens heb ik genavigeerd naar de volgende sleutel in ADSI Edit:

ADSI-273

Toen ik had deze toets geselecteerd zag ik de rechterhand ruit van verandering ADSI bewerken om er als volgt uitzien:

ADSI-274

Ik dan rechts klikte op de juiste vermelding voor mijn Public Folder Database en dan koos "Delete".

Het was toen ik opnieuw liep Exchange setup, en bij deze gelegenheid het werkte perfect.

comments… read them below or add one } {4 commentaar ... hieronder lezen ze of voeg een }

Laat een reactie achter

CAPTCHA Image
Ververs afbeelding
*

Vorige post:

Volgende post: