Exchange 2007 SCC Clustering in VMWARE iSCSI gebruiken voor de massa (en hoe ik ging heel erg mis) - deel 1 ...

door Andy Grogan op 3 december 2008 · 1 reactie

in Exchange 2007 (Installatie) , Exchange 2007 (iSCSI) , Exchange 2007 Ontwerp , Exchange-opslag

– this excellent article is well worth a read. Ik las de andere dag met veel belangstelling een artikel van een collega-blogger en online vriend Elan Shudnow die u door hoe je een kunt maken SSC Exchange 2007 cluster met Windows 2008 en StarWind ISCSI - dit uitstekende artikel is ook het lezen waard.

Nu zo velen van u weet, als je regelmatige lezers van mijn blog dat ik de neiging om meer te richten op de CCR-kant van de dingen maar ik heb nagedacht over een artikel over SCC (Single Copy Cluster) voor een tijdje - maar gezien de uitstekende kwaliteit van Elan de post dacht ik dat het slordig van me zou zijn om een ​​uitgebraakt artikel blussen die mogelijk zou lezen vrijwel hetzelfde.

Dus heb ik besloten dat ik zou proberen te zetten een SCC cluster samen in VMWARE gewoon om te zien hoe het allemaal hangt samen onder Windows 2008 (in wezen niet van plan om een ​​blog post over het onderwerp te schrijven) - het was op dit punt dat de reden waarom Elan had gekozen om iSCSI te gebruiken in combinatie met VMware met Windows 2008 werd erg (en pijnlijk) duidelijk.

Wezen I opstelling het VMware machines onder VMware Server op de gebruikelijke manier - het creëren van zowel de lokale en gedeelde schijven - ik maakte vervolgens de gebruikelijke veranderingen in de VMWARE VMX bestanden op mijn cluster nodes (dit zijn de bestanden die ieder machines configuratie bevatten) - gewoon als een zij - bij het ​​gebruik van Windows 2003 en u wilt instellen gedeeld clusteropslag je in de volgende opdrachten om elk knooppunten VMX bestand in te voeren:

SCSI.sharedBus = "virtuele" (waarbij x het nummer van uw SCSI-controller - dit zorgt voor een SCSI 2.0 protocol reserveringen worden gemaakt op de bus)

Disk.Locking = "false" (dit kunnen meerdere hosts om een enkel VMWARE bestand op schijf)

Ik had aangenomen dat dit was alles wat nodig zou zijn om de configuratie te werken onder Windows 2008 te maken (ik negeerde zelfs het gedeelte in het VMware 2.0 Admin's gids die zei: "Windows 2008 Failover Cluster worden niet ondersteund door VMware Server 2.0").

Ik gekraakt op met de installatie van Windows 2008 - deed alle gebruikelijke bits and bobs (configuratie van interfaces, domeinen, schijven, rekeningen, etc) totdat ik bij het punt waar ik klaar voor Failover Clustering installeren was.

Ik schiep de Cluster in Windows 2008 (er veel meer details hierover in een later deel zal zijn) en kwam tot het punt waar ik wilde het Quorum gedeelde schijf resource (vergeet niet dat ik had op dit punt te configureren al alle disk configuraties gedaan ).

In Windows 2008 voordat u kunt een gedeelde schijf voor uw cluster moet je het toevoegen aan de storage pool configureren - zoals zo;

SCC-Wrong-1

Die biedt u het volgende scherm;

SCC-Wrong-2

Na het toevoegen van de disk I kreeg de volgende foutmelding en de schijf die ik net had toegevoegd werd gekruist met een rode X:

SCC-Wrong-3

Het beoordelen van de Event Logs leidde tot niets van enige echte stof daarom besloot ik om een ​​kijkje in de server storage management console die aan de volgende status voor de Quorum disk (die ik net had geprobeerd om toe te voegen) geopenbaard hebben:

SCC-Wrong-4

Die was heel vreemd als ik de schijf correct had geformatteerd.

Ik heb besloten dat mijn enige optie op dit punt was om naar mijn goede vriend Google een antwoord, dat is waar ik eindigde als meer dan alleen maar beetje beschaamd - zoals later bleek ik het antwoord al wist, maar gewoon niet zet twee en twee bij elkaar.

Wezen VMware Server ondersteunt alleen de SCSI-2-protocol, terwijl Windows 2008 alleen SCSI-3 klacht schijftoegang toepassingen te ondersteunen. Bij het ​​maken van de reservering in de VMX-bestand voor de clusternode ik puur op zoek naar een SCSI-P2 schijf aan de slag met Windows 2008 als een hardnekkige reservering - was er meer kans op het gat in mijn billen genezing voordat dit zou gaan werken .

Ik wist dat dit, en inderdaad het lijkt erop dat Elan wisten dit ook, het is zeker verklaarde zijn gebruik van StarWind ISCSI - (als een iSCSI-initiator is ingebouwd in Windows 2008 en inderdaad is een ondersteund protocol voor zowel failover clustering en Exchange 2007 SP1) en door gebruik te StarWind hij kon schijven presenteren aan zijn servers - dit heeft mij een raadsel.

In zijn artikel Elan had gebruikt de betaalde versie van de StarWind software als de gratis evaluatie editie staat slechts voor twee iSCSI targets (voornamelijk schijven) en een enkele host te verbinden met het doel dus als je wilde meer hosts en meer doelen je hebt nodig zou hebben om ofwel de 15 dagen evaluatie gebruiken - of - kopen de server editie.

Vanuit mijn eigen persoonlijke perspectief kon ik me niet veroorloven $ 395 gewoon om te testen, zodat ik op weg, op zoek naar een andere manier om dit te doen.

Voordat ik verder ga met het artikel dat ik wil graag een beetje technische informatie over iSCSI dekken voor lezers die misschien van niet had veel van de blootstelling aan het protocol en ook een beetje informatie te verschaffen over wat er werkelijk in Windows 2008 waarin gedaald veranderd ondersteuning voor SCSI-2 reserveringen;

Wat is ISCSI?

ISCSI (of Internet SCSI) is een TCP / IP gebaseerd protocol dat typisch is actief over de havens 860 en 3260. In wezen zijn er twee onderdelen aan iSCSI - Initiatiefnemers - in wezen de cliënten die te maken verzoeken en Doelen doorgaans gepubliceerd schijven die reageren op de verzoeken. De lange en de opname van de situatie is dat ISCSI maakt voor het SCSI-protocol over IP-netwerken worden verzonden.

U zult vele artikelen die juist uit te leggen dat een van de grote voordelen voor iSCSI is dat het geen verdere bekabeling verder dan wat je al in termen van uw CAT5 datanetwerk gerold nodig vinden, maar een tip die ik je kan geven is dat bij het gebruik van Exchange server en ISCSI moet je een VLAN waarin u een speciale uitzending domein en IP-subnet zal geven aan zowel de iSCSI-initiators (de Exchange-servers) en de iSCSI-doelen moet dit ook worden gecombineerd met een goed gedefinieerde QoS (Quality of Service) gewijd beleid op je netwerk. Op deze manier vermijd je algemene netwerk stelling in verband met uw Client / Server VLAN's met de iSCSI-verkeer.

ISCSI kan worden beveiligd via IPSEC of CHAP of gebruiken geen enkele vorm van beveiliging of machtiging.

Voor meer informatie over iSCSI eens een kijkje hier: http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI

Wat doet Microsoft zeggen over iSCSI?

Welnu, in Exchange 2003 u misschien verstandig het niet beschouwen als een haalbare optie, die vooral te maken met de hoeveelheid disk I / O dat Exchange 2003 kunnen genereren zijn - maar in Exchange 2007 iSCSI wordt beschouwd als een zeer haalbare optie zolang best practices in acht worden genomen - het volgende wordt geciteerd uit de MS Exchange-team blog in het volgende artikel: http://msexchangeteam.com/archive/2007/01/15/432199.aspx

Terwijl iSCSI doet sluit een server naar storage over Ethernet, is het belangrijk om het te behandelen als uw opslag-verbinding, en volledig te isoleren van uw iSCSI storage netwerk van alle andere netwerkverkeer. Indien beschikbaar, kunnen opties zoals flow control, kwaliteit van de dienstverlening, en jumbo frames verder de prestaties te verhogen. De Microsoft iSCSI Initiator 2.0 en hoger wordt MPIO, en in onze test labs hebben we meer dan 250MB geduwd / seconde over 3 netwerkkaarten, bewijst iSCSI als een capabele opslag vervoer voor scenario's waar een hoge verwerkingscapaciteit vereist is.

Ik had een reservering - waar is mijn tafel (erm ... schijf)?

In Windows 2008 besloot Microsoft dat een totaal herschrijven van de clusterschijfstuurprogramma was vereist (Clusdisk.sys). In Windows 2003 had de clusterschijfstuurprogramma een directe weg naar de opslag terwijl in Windows 2008 communiceert met de partitie manager (partmgr.sys) die ziet er in wezen na (beschermt) clusterschijf middelen.

Het belangrijkste ding dat mij getroffen was echter dat in Windows 2003 alle SCSI-commando's (SCSI-2) of meer op het punt van de SCSI-2 Reserve \ release acties werden uitgevoerd door de clusterschijfstuurprogramma rechtstreeks naar de schijf sectoren schrijven. In Windows 2008 aanhoudende SCSI-3 reserveren commando's zijn de enige methode om de toegang tot een nodes rechten op de schijf te beschermen. Als de ondergeschikte software (zoals VMware) ondersteund geen SCSI-3 PR dan ben je gevuld (zoals ik was).

Ok - kreeg het - wat nu dan?

Het werd me duidelijk dat ik niet van plan te kunnen maken met een Exchange SCC cluster bouwen in VMWARE met Windows 2008 via VMWARE schijf reserveringen dus mijn enige opties was om iSCSI gebruiken - maar zoals ik al zei heb ik niet willen StarWind dus kopen wat zou ik kunnen doen.

Nou, ik dacht dat StarWind niet de enige Windows-gebaseerde iSCSI Target software zou kunnen zijn, dus ik begon rond op zoek naar andere gratis gebaseerde alternatieven.

Na een paar uur zoeken vond ik OpenFiler dat is een Linux (OMG shock horror - dit is een Exchange blog man in godsnaam) gebaseerde NAS-oplossing die het mogelijk maakt voor iSCSI targets te configureren en te presenteren via de Windows iSCSI initiator.

OpenFiler is vrijgegeven onder de GNU-licentie en is vrijwel gratis voor persoonlijk gebruik vrij (hoewel je geen handleiding noch enige steun echter gezien het feit dat ik was met behulp van VMware heb ik besloten om OpenFiler ISO downloaden, installeer het in een virtuele machine en zien als ik zou kunnen presenteren ISCSI schijven aan mijn servers Windows 2008 (binnenkort Exchange Servers) via OpenFiler.

Je kunt je voorstellen op grond van het feit dat ik bloggen over het - ik had wat succes! ;-)

In het volgende deel

Ok, nu heb ik het misschien geprikkeld uw eetlust (of verveeld je geribbelde) Ik wil dit hier laten - maar in het volgende deel van deze serie zal ik met betrekking tot het volgende:

Het installeren en configureren voor OpenFiler iSCSI gebaseerde Exchange Disks

comments… add one now } {0 reacties ... voeg er nu }

Laat een bericht achter

CAPTCHA Image
Ververs afbeelding
*

trackback } {1 trackback}

Vorige post:

Volgende post: