Exchange 2007 SCC Clustering VMware käyttäen ISCSI Massat (ja miten menin erittäin väärin) - osa 1 ...

Andy Grogan 3. joulukuuta 2008 · 1 kommentti

vuonna Exchange 2007 (Asennus) , Exchange 2007 (iSCSI) , Exchange 2007 malli , Exchange Storage

– this excellent article is well worth a read. Luin eräänä päivänä mielenkiinnolla artikkeli kaveri bloggaaja ja online ystävä Elan Shudnow joka vie sinut läpi miten voit luoda SSC Exchange 2007 Cluster Windows 2008 ja StarWind ISCSI - tämä erinomainen artikkeli on hyvin lukemisen arvoinen.

Nyt kun monet hyvin tiedätte, jos olet säännöllinen lukija blogini että minulla on tapana keskittyä enemmän CCR puolella asiat kuitenkin olen pohtinut artikkeli SCC (Single Copy Cluster) vähäksi aikaa - mutta ottaen erinomainen laatu Elan post ajattelin, että olisi huono minusta laittaa regurgitated artikkeli mitkä olisivat mahdollisesti lukea melko sama.

Joten päätin, että haluan kokeilla laittaa SCC klusterin yhdessä VMware vain nähdä kuinka kaikki liittyy kaikkeen Windows 2008 (lähinnä aio kirjoittaa blogikirjoitus aiheesta) - se oli tässä vaiheessa, missä syy, miksi Elan oli päättänyt käyttää ISCSI VMware- Windows 2008 tuli hyvin (ja kiusallisen) ilmeinen.

Pohjimmiltaan olen setup VMWARE koneiden alla VMware-palvelin tavalliseen tapaan - luoda sekä paikallisen ja jaetun levyt - Sitten tehdään tavallista muutoksia VMWARE VMX tiedostoja minun klusterin solmujen (nämä ovat tiedostoja, jotka sisältävät kukin koneiden kokoonpano) - vain sillä puolella - käytettäessä Windows 2003 ja haluat asentaa jaetun klusterin varastointi annat seuraavat komennot jokaiselle solmut VMX tiedosto:

SCSI.sharedBus = "virtuaalinen" (jossa x on numero SCSI-ohjain - tämä mahdollistaa SCSI 2.0-protokollaa varaukset tehdään bussissa)

Disk.Locking = "false" (tämä mahdollistaa useita isäntiä käyttää yhden VMware disk file)

Olin olettaa, että tämä oli kaikkea sitä, mitä tarvitaan, jotta kokoonpano toimi Windows 2008 (en edes välittänyt osio VMWARE 2,0 Admin opas, joka sanoi "Windows 2008 Failover Cluster ei tue VMware Server 2.0").

Olen hurahtanut asentanut Windows 2008 - ja teki kaikki tavanomaiset bittiä ja keikkuu (konfigurointi-liitännät, verkkotunnukset, levyt, tilit, jne), kunnes pääsin kohtaan, jossa olin valmis asentamaan Vara klusterointi.

Loin Cluster Windows 2008 (siellä on paljon enemmän yksityiskohtia tästä myöhemmässä osassa) ja sai siihen pisteeseen, jossa halusin määrittää Quorum jaetun levyn resurssi (muista, että minulla oli tässä vaiheessa jo tehnyt kaikki levyn kokoonpanot ).

Windows 2008 ennen kuin voit määrittää minkä tahansa jaetun levyn oman klusterin sinun täytyy lisätä sen varastoaltaaseen - kuten niin;

SCC-Wrong-1

Joka esittelee sinulle seuraava ikkuna;

SCC-Wrong-2

Lisättäessä levyn sain seuraavan virheilmoituksen ja levy, jonka olin juuri on yliviivattu punaisella X:

SCC-Wrong-3

Tarkistamalla Tapahtumalokien johtaneet mihinkään mitään todellista sisältöä siksi päätin katsoa palvelimen tallennustilan hallinta konsoli joka paljasti seuraavan tilan Quorum levy (jonka olin juuri yrittänyt lisätä):

SCC-Wrong-4

Mikä oli hyvin outoa, koska olin alustettu levy oikein.

Päätin, että minun ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa oli mennä hyvän ystäväni Google vastausta, mikä on kun päädyin on enemmän kuin vain hieman hämmentynyt - kuten kävi ilmi jo tiesin vastauksen, mutta ei vain laittaa kaksi ja kaksi yhdessä.

Pohjimmiltaan VMware-palvelin tukee vain SCSI-2 Protocol taas Windows 2008 tukee vain SCSI-3 valitus levyn käyttö sovelluksissa. Kun luot varauksen VMX tiedoston klusterisolmussa olin puhtaasti yrittänyt saada SCSI-P2 levyn toimimaan Windows 2008 jatkuva varaus - siellä oli paremmat mahdollisuudet reiän minun pohjassa paranemista ennen tätä oli menossa töihin .

Tiesin tämän, ja todellakin näyttää siltä, ​​että Elan tiesi tämän hyvin, se varmasti kertoi käyttöä StarWind ISCSI - (kuten iSCSI on rakennettu Windows 2008 ja todellakin on tuettu protokolla sekä Vara klustereiden ja Exchange 2007 SP1) ja käyttämällä StarWind hän voisi esitellä levyjä hänen palvelimia - tämä esitteli minulle arvoitus.

Artikkelissaan Elan oli käyttänyt maksettu versio StarWind ohjelmisto Free Evaluation Edition sallii vain kaksi iSCSI-kohteisiin (pääasiassa levyjä) ja yksi isäntä yhteyden kohde siis jos halusi olla useampia koneita ja tavoitteet olet olisi käytettävä joko 15 päivän kokeilu - tai - osta Server Edition.

Minun oma henkilökohtainen näkökulma minulla ei ollut varaa 395 dollaria vain testausta varten, joten lähdin etsimään toinen tapa tehdä tämä.

Ennen kuin jatkan kanssa artikkelissa haluan kattaa hieman teknistä tietoa ISCSI lukijoille joille toukokuussa ei ollut paljon altistuminen protokollaa ja myös vähän tietoa siitä, mitä todella muuttunut Windows 2008 joka putosi tuki SCSI-2 varauksia;

Mikä on ISCSI?

ISCSI (tai Internet SCSI) on TCP / IP-protokollan avulla, joka tyypillisesti toimii satamia 860 ja 3260. Pohjimmiltaan on olemassa kaksi osaa iSCSI - Initiators - lähinnä asiakkaat, jotka tekevät pyyntöjä ja tavoitteet tyypillisesti julkaissut levyjä, jotka vastaavat pyyntöihin. Pitkä ja ampui tilanteessa on, että ISCSI mahdollistaa SCSI-protokollan lähetettävän IP-verkoissa.

Löydät monia artikkeleita, jotka oikein selittää, että yksi suurimmista eduista iSCSI on, että se ei tarvitse erillistä kaapelointia kuin mitä olet jo kaulitaan kannalta oman CAT5 tietoverkon, mutta yksi kärki voin antaa teille on, että kun käytät Exchange palvelimen ja ISCSI sinun pitäisi omistautunut VLAN, joka antaa sinulle omistettu broadcast domain ja IP-aliverkon sekä iSCSI Initiators (Exchange-palvelimet) ja iSCSI-kohteisiin tämän pitäisi myös yhdistää hyvin määritelty Qos (Palvelun laatu) politiikka verkkoon. Näin voit välttää yleisen verkon väite liittyy teidän Client / Server VLAN kanssa ISCSI liikennettä.

ISCSI voidaan turvata kautta IPSec tai CHAP tai käytä mitään vakuutta tai lupaa.

Lisätietoja ISCSI katsoa täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI

Mitä Microsoft sanottavaa ISCSI?

No Exchange 2003 saatat olla viisasta pidä sitä varteenotettavana vaihtoehtona, joka on lähinnä tehdä paljon levyn I / O-että Exchange 2003 voisi tuottaa - kuitenkin Exchange 2007 ISCSI pidetään erittäin varteenotettava vaihtoehto, kunhan parhaita käytäntöjä noudatetaan - seuraava on lainattu MS Exchange tiimin blogiin seuraavassa artikkelissa: http://msexchangeteam.com/archive/2007/01/15/432199.aspx

Vaikka iSCSI tekee yhteyden palvelimen varastointi over Ethernet, on tärkeää käsitellä sitä tallennuskapasiteettia yhteys, ja täysin eristää iSCSI verkon kaikista muista verkkoliikennettä. Jos saatavilla, vaihtoehtoja, kuten virtauksen ohjaus, palvelun laatu, ja jumbo-kehyksiä voidaan edelleen parantaa suorituskykyä. Microsoft iSCSI 2.0 ja myöhemmin tukee MPIO ja testilaboratoriomme Olemme ajaneet yli 250MB / s yli 3 verkkokortit, jotka osoittavat iSCSI kuin pystyy varastoinnin, kuljetuksen ja tilanteita, joissa korkea suoritusteho tarvitaan.

Minulla oli varaus - missä on minun taulukko (ERM ... disk)?

Windows 2008 Microsoft päätti, että yhteensä uudelleenkirjoitettu klusterin levyohjainta vaadittiin (clusdisk.sys). Windows 2003 Cluster Disk kuljettaja oli suora polku varastoinnin taas Windows 2008 se kommunikoi Partition Manager (partmgr.sys), joka pääasiallisesti huolehtii (suojaa) klusteri levyresursseja.

Kuitenkin keskeinen asia, joka vaikutti minuun oli, että Windows 2003 kaikki SCSI-komennot (SCSI-2) tai oikeammin SCSI-2 Varaus \ Julkaisu toimet suoritettiin klusterin levyohjainta kirjallisesti suoraan levyn aloilla. Windows 2008 SCSI-3 pysyviä varaus komennot ovat vain tapa saada suojella solmuja oikeudet levylle. Jos kätyri ohjelmisto (kuten VMware) ei tue SCSI-3 PR niin olet täytetyt (kuten olin).

Ok - sain sen - mitä nyt sitten?

Kävi selväksi minulle, että en aio pystyä rakentamaan Exchange SCC klusterin VMware Windows 2008 kautta VMware levy varauksia niin minun ainoat vaihtoehdot oli käyttää ISCSI - mutta kuten mainitsin etten halua ostaa StarWind niin mitä voisin tehdä.

No, ajattelin että StarWind voinut olla ainoa Windows-pohjainen iSCSI-ohjelmisto, joten aloin katsella ympärilleen muita vapaa vaihtoehtoihin.

Muutaman tunnin etsimisen löysin OpenFiler joka on Linux (OMG järkytys kauhu - tämä on Exchange blogi mies hyvänen), joka NAS ratkaisu, joka mahdollistaa ISCSI tavoitteet voidaan konfiguroida ja läsnä kautta Windows iSCSI.

OpenFiler on julkaistu GNU lisenssin ja vapautuu melko paljon ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön (vaikka et saa opasta ei mitään tukea, mutta koska olin VMware päätin ladata OpenFiler ISO, asenna se virtuaalikoneen ja katso jos voisin esitellä ISCSI levyjä minun Windows 2008-palvelimet (pian Exchange-palvelimet) kautta OpenFiler.

Voit kuvitella nojalla se, että olen blogging siitä - minulla oli jonkin verran menestystä! ,-)

Seuraavassa osassa

Ok, nyt olen ehkä whetted ruokahalu (tai tylsää sinulle ahtautunut) Haluan jättää tämän täällä - mutta seuraavassa osassa tämän sarjan aion kattaa seuraavat:

Asentaminen ja konfigurointi OpenFiler iSCSI perustuu Exchange Levyt

comments… add one now } {0 kommenttia ... lisätä yhden nyt }

Jätä kommentti

CAPTCHA Image
Päivitä kuva

trackback } {1 trackback}

Edellinen viesti:

Seuraava viesti: