Exchange 2007 SCC Clustering VMware käyttäen ISCSI Massat (ja miten menin hyvin väärässä) - osa 1 ...

Andy Grogan on 03 joulukuu 2008 · 1 kommentti

vuonna Exchange 2007 (Asennus) , Exchange 2007 (iSCSI) , Exchange 2007 malli , Exchange Storage

– this excellent article is well worth a read. Luin toinen päivä mielenkiinnolla artikkeli kaveri bloggaaja ja online ystävä Elan Shudnow joka vie sinut läpi miten voit luoda SSC Exchange 2007 Cluster Windows 2008 ja StarWind ISCSI - tämä erinomainen artikkeli on hyvin arvoinen lukea.

Nyt kun monet teistä hyvin tietävät, jos olet säännöllinen lukijoille blogissani että minulla on tapana keskittyä enemmän CCR puolella asiat kuitenkin olen pohtinut artikkeli SCC (Single Copy Cluster) vähän aikaa - mutta ottaen erinomainen laatu Elan post Luulin, että se olisi surkea minua laittaa regurgitated artikkeli mitkä olisivat mahdollisesti lukea melko sama.

Joten päätin, että haluan kokeilla laskemisesta SCC klusterin yhdessä VMware vain nähdä, miten kaikki liittyy kaikkeen Windows 2008 (pääosin ei aio kirjoittaa blogikirjoitus aiheesta) - se oli tässä vaiheessa, missä syy, miksi Elan oli päättänyt käyttää ISCSI VMware- Windows 2008 tuli hyvin (ja kiusallisen) näennäinen.

Pohjimmiltaan olen setup VMWARE koneiden alla VMWARE palvelimelle tavalliseen tapaan - luoda sekä paikallisella ja yhteiset levyt - Sitten tehdään tavallista muutoksia VMWARE VMX tiedostoja minun klusterin solmujen (nämä ovat tiedostoja, jotka sisältävät kukin koneiden kokoonpano) - vain sillä puolella - käytettäessä Windows 2003 ja haluat asentaa jaetun klusterin varastointi annat seuraavat komennot kunkin solmut VMX tiedosto:

SCSI.sharedBus = "virtuaalinen" (jossa x on numero SCSI-ohjain - tämä mahdollistaa SCSI 2,0 protokollan varaukset tehdään bussissa)

Disk.Locking = "false" (tämä mahdollistaa useiden isäntien käyttää yhden VMWARE levy-tiedosto)

Olin olettaa, että tämä kaikki oli, että olisi tarpeen tehdä konfigurointityötä Windows 2008 (en edes huomiotta osio VMWARE 2,0 Admin opas, joka sanoi "Windows 2008 Vara Cluster ei tue VMware Server 2.0").

Olen hurahtanut asentanut Windows 2008 - ja teki kaikki tavanomaiset bittiä ja keikkuu (konfigurointi liitynnät, verkkotunnukset, levyt, tilit, jne), kunnes pääsin kohtaan, jossa olin valmis asentamaan Vara klustereiden.

Loin Cluster Windows 2008 (siellä on paljon tarkemmin tätä myöhemmin osittain) ja sai siihen pisteeseen, jossa halusin määrittää Quorum jaetun levyn resurssi (muista, että minulla oli tässä vaiheessa jo tehnyt kaikki levyn kokoonpanot ).

Windows 2008, ennen kuin voit määrittää minkä tahansa jaetun levyn oman klusterin täytyy lisätä sen varastointi altaan - kuten niin;

SCC-Wrong-1

Joka esittelee sinulle seuraavia ikkuna;

SCC-Wrong-2

Kun lisäät levyn sain seuraavan virheilmoituksen ja levy että olin juuri ollut yliviivattu punaisella X:

SCC-Wrong-3

Tarkastelu Tapahtumalokien johtaneet mihinkään mitään todellista sisältöä siksi päätin katsoa palvelimen varastointi -hallintakonsoli joka paljasti seuraavan tilan Quorum levy (jonka olin juuri yrittänyt lisätä):

SCC-Wrong-4

Joka oli hyvin outoa, koska olin alustettu levy oikein.

Päätin, että minun ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa oli mennä hyvän ystäväni Google vastausta, mikä on kun olen päätyi enemmän kuin vain hieman hämmentynyt - kuten kävi ilmi tiesin jo vastauksen, mutta ei vain laittaa kaksi ja kaksi yhdessä.

Pohjimmiltaan VMWARE palvelin tukee vain SCSI-2 Protocol taas Windows 2008 tukee vain SCSI-3 valitus levyn pääsy sovelluksiin. Kun luot varauksen VMX tiedoston klusterisolmussa olin puhtaasti yrittänyt saada SCSI-P2 levyn toimimaan Windows 2008 sitkeäksi varaus - siellä oli paremmat mahdollisuudet reiän minun pohjassa paranemista ennen tätä oli menossa töihin .

Tiesin tämän, ja todellakin näyttää siltä, ​​että Elan tiesi tämän yhtä hyvin, se varmasti selitti käyttö StarWind ISCSI - (kuten iSCSI on rakennettu Windows 2008 ja todellakin on tuettu protokolla sekä Vara klusterointi ja Exchange 2007 SP1) ja käyttämällä StarWind hän voisi esittää levyjä hänen palvelimia - tämä esitteli minulle arvoitus.

Artikkelissaan Elan oli käyttänyt maksanut versio StarWind ohjelmiston Ilmainen arviointi painos sallii vain kaksi iSCSI-kohteisiin (lähinnä levyt) ja yksi isäntä yhteyden kohde siis jos halusi olla enemmän isännät ja enemmän tavoitteet sinua olisi käytettävä joko 15 päivää arviointi - tai - osta Server Edition.

Omasta henkilökohtainen näkökulmasta minulla ei ollut varaa 395 dollaria vain testausta varten, joten lähdin etsimään toinen tapa tehdä tämä.

Ennen kuin jatkan kanssa artikkelissa haluan kattaa hieman teknisiä tietoja ISCSI lukijoille, joille toukokuussa ei ollut paljon altistuminen protokollaa ja myös vähän tietoa siitä, mitä todella muuttunut Windows 2008 joka putosi tuki SCSI-2-varaukset;

Mikä on ISCSI?

ISCSI (tai Internet SCSI) on TCP / IP-protokollan avulla, joka tyypillisesti toimii satamien 860 ja 3260. Pohjimmiltaan on olemassa kaksi osaa iSCSI - Initiators - lähinnä asiakkaat, jotka tekevät pyyntöjä ja tavoitteet tyypillisesti julkaistaan ​​levyjä, jotka vastaavat pyyntöihin. Pitkä ja laukaus tilanne on se, että ISCSI mahdollistaa SCSI protokolla lähetettävän IP-verkoissa.

Löydät monia artikkeleita, jotka oikein selittää, että yksi suurimmista eduista iSCSI on, että se ei tarvitse erillistä kaapelointia kuin mitä olet jo kaulitaan suhteen oman CAT5 tietoverkon, mutta yksi kärki voin antaa teille on, että kun käytetään Exchange palvelin ja ISCSI kannattaa omistettu VLAN, joka antaa sinulle omistettu broadcast domain ja IP-aliverkon sekä iSCSI Initiators (Exchange-palvelimet) ja iSCSI-kohteisiin tämän pitäisi myös yhdistää hyvin määritelty Qos (Palvelun laatu) politiikka verkkoon. Näin voit välttää yleisen verkon väite liittyy oman Client / Server VLAN kanssa ISCSI liikennettä.

ISCSI voidaan turvata kautta IPSec tai CHAP tai käytä mitään vakuutta tai lupaa.

Lisätietoja ISCSI katsoa täällä: http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI

Mitä Microsoft sanottavaa ISCSI?

No Exchange 2003 saatat olla viisasta pidä sitä varteenotettavana vaihtoehtona, joka on lähinnä tehdä määrä disk I / O että Exchange 2003 voisi tuottaa - mutta Exchange 2007 ISCSI pidetään erittäin varteenotettava vaihtoehto niin kauan kuin parhaita käytäntöjä noudatetaan - seuraava on lainattu MS Exchange joukkue blogi seuraavassa artikkelissa: http://msexchangeteam.com/archive/2007/01/15/432199.aspx

Vaikka iSCSI tekee yhteyden palvelimen varastointi over Ethernet, on tärkeää käsitellä sitä teidän varastointi yhteys, ja täysin eristää iSCSI verkon kaikista muista verkkoliikennettä. Jos käytettävissä, vaihtoehtoja, kuten virtauksen ohjaus, palvelun laatu, ja jumbo-kehyksiä voidaan edelleen parantaa suorituskykyä. Microsoft iSCSI 2,0 ja myöhemmin tukee MPIO ja testilaboratoriomme olemme ajanut yli 250MB / s yli 3 verkkokortit, osoittautumassa iSCSI kuin pystyy varastointi kuljetus skenaarioita, joissa korkea suoritusteho tarvitaan.

Minulla oli varaus - missä on minun taulukko (erm ... disk)?

Windows 2008 Microsoft päätti, että yhteensä uudelleenkirjoitettu klusterin levyohjainta vaadittiin (clusdisk.sys). Windows 2003 Cluster Disk kuljettaja oli suora polku varastointi taas Windows 2008 se kommunikoi Partition Manager (partmgr.sys), joka pääasiallisesti huolehtii (suojaa) klusterin levyresurssit.

Kuitenkin avain asia, joka vaikutti minuun oli, että Windows 2003 kaikki SCSI komennot (SCSI-2) tai oikeammin SCSI-2 Varaus \ Release toimet suoritettiin klusterin levyohjainta kirjallisesti suoraan levyn aloilla. Windows 2008 SCSI-3 pysyviä varaus komennot ovat ainoa tapa saada suojella solmuja oikeudet levylle. Jos kätyri ohjelmisto (kuten VMware) ei tue SCSI-3 PR niin olet täytetyt (kuten olin).

Ok - sai sen - mitä nyt sitten?

Kävi selväksi minulle, että en aio pystyä rakentamaan Exchange SCC klusterin VMware Windows 2008 kautta VMWARE levy varauksia joten minun ainoat vaihtoehdot oli käyttää ISCSI - mutta kuten mainitsin en halua ostaa StarWind niin mitä voisin tehdä.

No, ajattelin, että StarWind voinut olla ainoa Windows-pohjainen iSCSI-ohjelmisto, joten aloin katsella ympärilleen muita vapaa vaihtoehdoista.

Muutaman tunnin etsimisen löysin OpenFiler joka on Linux (OMG järkytys kauhu - tämä on Exchange blogi mies hyvänen) perustuu NAS ratkaisu, joka mahdollistaa ISCSI tavoitteet voidaan konfiguroida ja läsnä kautta Windows iSCSI.

OpenFiler on julkaistu GNU lisenssin ja vapautuu melko paljon ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön (vaikka et saa opasta ei mitään tukea kuitenkin ottaen huomioon, että olin VMware päätin ladata OpenFiler ISO, asenna se virtuaalikoneen ja katso jos voisin esitellä ISCSI levyjä Windows 2008 palvelimia (pian Exchange-palvelimet) kautta OpenFiler.

Voit kuvitella nojalla se, että olen blogging siitä - Minulla oli jonkin verran menestystä! ;-)

Seuraavassa osassa

Ok, nyt olen ehkä whetted ruokahalu (tai tylsää et ahtautunut) Haluan jättää tämän täällä - mutta seuraavassa osassa tämän sarjan aion kattaa seuraavat:

Asentaminen ja konfigurointi OpenFiler iSCSI perustuu Exchange Levyt

comments… add one now } {0 kommenttia ... lisätä yhden nyt }

Jätä kommentti

CAPTCHA Image
Päivitä kuva
*

trackback } {1 trackback}

Edellinen viesti:

Seuraava viesti: