Exchange 2007 SCC Clustering VMware käyttää ISCSI Massat (ja kuinka menin todella väärin) - osa 1 ...

Andy Grogan on 03 joulukuu 2008 · 1 kommentti

vuonna Exchange 2007 (Asennus) , Exchange 2007 (iSCSI) , Exchange 2007 Suunnittelu , Exchange Storage

– this excellent article is well worth a read. Luin toinen päivä mielenkiinnolla artikkeli stipendiaatti blogger ja online ystävä Elan Shudnow joka vie sinut läpi miten voit luoda SSC Exchange 2007 Cluster käyttäen Windows 2008 ja StarWind ISCSI - tämä erinomainen artikkeli on hyvin arvoinen lukea.

Nyt kun monet teistä hyvin tietävät, jos olet säännöllinen lukijoille blogin, joka minulla on tapana keskittyä enemmän CCR puolella asiat mutta olen pohtinut artikkeli SCC (Single Copy Cluster) vähäksi aikaa - mutta ottaen erinomainen laatu Elan post ajattelin, että se olisi surkea minua laittaa regurgitated artikkeli mitkä olisivat mahdollisesti lukea melko sama.

Joten päätin, että haluaisin yrittää laittaa SCC klusteri yhteen VMWARE vain nähdä, miten kaikki liittyy kaikkeen Windows 2008 (pääosin ei aikoo kirjoittaa blogikirjoitus aiheesta) - se oli tässä vaiheessa, jossa syy, miksi Elan oli päättänyt käyttää ISCSI yhdessä VMWARE Windows 2008 tuli hyvin (ja kiusallisen) ilmeinen.

Pohjimmiltaan olen setup VMWARE koneiden alla VMWARE palvelimelle tavalliseen tapaan - luoda sekä paikallisella ja jaetun levyt - Sitten tehdään tavanomaiset muutokset VMWARE VMX tiedostoja minun ryppään solmujen (nämä ovat tiedostoja, jotka sisältävät kukin koneiden kokoonpano) - vain sillä puolella - kun käytät Windows 2003 ja haluat setup jaettua klusterin tallennustilaa annat seuraavat komennot kutakin solmua VMX file:

SCSI.sharedBus = "virtuaalinen" (jossa x on numero SCSI ohjain - tämä mahdollistaa SCSI 2.0 protokollan varaukset tehdään bussissa)

Disk.Locking = "false" (tämä mahdollistaa useiden isännät käyttää yksittäisen VMWARE disk file)

Olin olettaa, että tämä kaikki oli että olisi tarpeen, jotta kokoonpanon työn Windows 2008 (en edes huomiotta osio VMWARE 2.0 Admin opas, joka sanoi "Windows 2008 Failover Cluster ei tue VMWARE Server 2.0").

Korkkasin kanssa asennuksen Windows 2008 - ja teki kaiken tavanomaiset bittiä ja keikkuu (konfigurointi liitännät, verkkotunnukset, levyt, tilejä, jne), kunnes pääsin pisteeseen, jossa olin valmis asentamaan Failover klustereiden.

Loin Cluster Windows 2008 (siellä on paljon enemmän yksityiskohtia tästä myöhemmässä osassa) ja sai siihen pisteeseen, jossa halusin määrittää koorumiin jaetun levyn resurssi (muista, että minulla oli tässä vaiheessa jo tehnyt kaikki levyn kokoonpanot ).

Windows 2008, ennen kuin voit määrittää minkä tahansa jaetun levyn oman klusterin sinun täytyy lisätä sen varastointi altaan - kuten niin;

SCC-Wrong-1

Joka esittelee sinulle seuraava ikkuna;

SCC-Wrong-2

Kun lisäät levyn sain seuraavan virheilmoituksen ja levy että olin juuri oli yliviivattu punaisella X:

SCC-Wrong-3

Tarkistamalla Tapahtumalokien johtaneet mihinkään mitään todellista sisältöä siksi päätin katsoa palvelimen tallennustilan hallinta-konsoli, joka paljasti seuraavat tilan Quorum levyn (jota olin juuri yrittänyt lisätä):

SCC-Wrong-4

Joka oli hyvin outoa, koska olin muotoiltu levy oikein.

Päätin, että minun ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa oli mennä minun hyvä ystäväni Google vastausta, mikä on kun minä päätyi enemmän kuin vain hieman hämmentynyt - kuten kävi ilmi olen jo tiesi vastauksen, mutta ei vain laittaa kaksi ja kaksi yhdessä.

Pohjimmiltaan VMWARE palvelin tukee vain SCSI-2 pöytäkirjan taas Windows 2008 tukee vain SCSI-3 valitus levyn käyttö sovelluksissa. Kun luot varauksen VMX tiedoston klusterisolmussa olin puhtaasti yrittänyt saada SCSI-P2 levyn toimimaan Windows 2008 jatkuva varaus - oli enemmän mahdollisuuksia reiän minun pohjassa paranemista ennen tätä oli menossa töihin .

Tiesin tämän, ja itse asiassa näyttää siltä, ​​että Elan tiesivät tämän yhtä hyvin, se varmasti kertoi käyttöä StarWind ISCSI - (kuten iSCSI on rakennettu Windows 2008 ja todellakin on tuettu protokolla sekä Failover klustereiden ja Exchange 2007 SP1) ja käyttämällä StarWind hän voisi esitellä levyjä hänen palvelimia - tämä esitteli minulle arvoitus.

Artikkelissaan Elan oli käyttänyt maksanut version StarWind ohjelmiston Ilmainen Arviointi versio sallii vain kaksi ISCSI tavoitteita (pääasiassa levyjä), ja yksi isäntä yhteyden kohde siksi, jos halusi olla enemmän isännät ja enemmän tavoitteet sinulla olisi käytettävä joko 15 päivää arvioinnin - tai - ostaa palvelimen painos.

Minun oma henkilökohtainen näkökulma minulla ei ollut varaa 395 dollaria vain testausta varten, joten lähdin etsimään toinen tapa tehdä tätä.

Ennen kuin menen pidemmälle kanssa artikkelissa haluan kattaa vähän teknistä tietoa ISCSI lukijoille, joille toukokuussa ei ollut paljon altistuminen protokollaa ja myös vähän tietoa siitä, mitä todella muuttunut Windows 2008, joka putosi tuki SCSI-2-varaukset;

Mikä on ISCSI?

ISCSI (tai Internet SCSI) on TCP / IP-pohjainen protokolla, joka toimii tyypillisesti satamia 860 ja 3260. Pohjimmiltaan on kaksi osaa iSCSI - Initiators - lähinnä asiakkaat, jotka tekevät pyyntöjä ja tavoitteet tyypillisesti julkaistaan ​​levyjä, jotka vastaavat pyyntöihin. Pitkä ja laukaus tilanne on se, että ISCSI mahdollistaa SCSI protokolla lähetettävän IP-verkoissa.

Löydät monia artikkeleita, jotka oikein selittää, että yksi suurimmista eduista on ISCSI on, että se vaatii enää kaapelointia pidemmälle kuin olet jo kaulitaan kannalta oman CAT5 tietoverkon, mutta yksi kärki voin antaa teille on, että kun käytetään Exchange palvelimen ja ISCSI sinun pitäisi omistautunut VLAN, joka antaa sinulle oma broadcast domain ja IP-aliverkon sekä ISCSI Initiators (Exchange-palvelimet) sekä iSCSI-kohteisiin tämän pitäisi myös yhdistää hyvin määritelty QoS (Quality of service) politiikka verkkoon. Näin voit välttää yleisen verkon väitteen, jonka annoit Client / Server VLAN kanssa ISCSI liikennettä.

ISCSI voidaan kiinnittää kautta IPSEC tai CHAP tai käytä mitään vakuutta tai lupaa.

Lisätietoja ISCSI katsele tässä: http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI

Mitä Microsoft sanottavaa ISCSI?

No Exchange 2003 saatat olla viisasta pidä sitä toteuttamiskelpoisena, joka on lähinnä tehdä määrään levyn I / O että Exchange 2003 voisi tuottaa - mutta Exchange 2007 ISCSI pidetään erittäin varteenotettava vaihtoehto niin kauan kuin parhaita käytäntöjä noudatetaan - seuraava on lainattu MS Exchange joukkue blogi seuraavassa artikkelissa: http://msexchangeteam.com/archive/2007/01/15/432199.aspx

Vaikka iSCSI tekee yhteyden palvelimen varastointi over Ethernet, on tärkeää käsitellä sitä tallennustilaa yhteyden, ja täysin eristää iSCSI verkon kaikista muista verkon liikennettä. Jos käytettävissä, vaihtoehtoja, kuten virtauksen ohjaus, palvelun laatu, ja jumbokehyksiä voi lisätä suorituskykyä. Microsoft iSCSI 2.0 ja myöhemmin tukee MPIO ja testilaboratoriomme olemme ajanut yli 250MB / sekunti yli 3 verkkokortit, osoittautumassa iSCSI sillä pystyy varastointi kuljetusta varten tilanteissa, joissa korkea suoritusteho tarvitaan.

Minulla oli varaus - missä on minun pöytäni (ERM ... disk)?

Windows 2008 Microsoft päätti, että yhteensä uudelleenkirjoitus klusterin levyohjainta tarvittiin (clusdisk.sys). Windows 2003 Cluster Disk kuljettaja oli suora polku varastointi taas Windows 2008 se kommunikoi Partition Manager (partmgr.sys) joka olennaisesti huolehtii (suojaa) klusteri levy resursseja.

Kuitenkin avain asia, joka vaikutti minuun oli se, että Windows 2003 kaikissa SCSI komennot (SCSI-2), tai oikeammin SCSI-2 Reserve \ Release toimia suoritettiin klusterin levyohjainta kirjallisesti suoraan levyn aloilla. Windows 2008 SCSI-3 pysyviä varaus komennot ovat ainoa tapa saada suojella solmuja oikeudet levylle. Jos kätyri ohjelmiston (kuten VMWARE) ei tue SCSI-3 PR niin olet täytettyjä (kuten olin).

Ok - sain sen - mitä nyt sitten?

Kävi selväksi minulle, että en aio pystyä rakentamaan Exchange SCC klusteri VMWARE Windows 2008 kautta VMWARE levyn varauksellisesti niin minun ainoa vaihtoehtoja oli käyttää ISCSI - mutta kuten mainitsin en halua ostaa StarWind niin mitä voisin tehdä.

No, ajattelin, että StarWind voinut olla ainoa Windows-pohjainen iSCSI-ohjelmisto, joten aloin katsella ympärilleen muita vapaita vaihtoehtoihin.

Muutaman tunnin etsimisen löysin OpenFiler joka on Linux (OMG järkytys kauhu - tämä on Exchange blogi miehen hyvänen), joka NAS ratkaisu, joka mahdollistaa ISCSI tavoitteet voidaan konfiguroida ja nykyinen kautta Windows iSCSI.

OpenFiler on julkaistu GNU lisenssin ja vapautuu melko vapaasti henkilökohtaiseen käyttöön (vaikka et saa manuaalinen eikä tuki kuitenkin otetaan huomioon, että käytin VMWARE päätin ladata OpenFiler ISO, asenna se virtuaalikoneen ja katso jos voisin esitellä ISCSI levyjä Windows 2008-palvelimet (pian Exchange-palvelimet) kautta OpenFiler.

Voit kuvitella nojalla siitä, että olen blogging siitä - Minulla oli jonkin verran menestystä! ;-)

Vuonna Next Part

Ok, nyt olen ehkä herättänyt mielenkiintonne (tai tylsää olet ahtautunut) Haluaisin lähteä täällä - mutta seuraavassa osassa tämän sarjan aion kattaa seuraavat:

Asennus ja konfigurointi OpenFiler iSCSI perustuu Exchange Levyt

comments… add one now } {0 kommenttia ... lisätä yhden nyt }

Jätä kommentti

CAPTCHA Image
Päivitä kuva
*

trackback } {1 trackback}

Edellinen viesti:

Seuraava viesti: